al contingut a la navegació Informació de contacte

La Diputació veu en el Centre de Tractament de Residus de Montoliu una eina necessària per al desenvolupament sostenible

Els vicepresidents Jordi Latorre i Ferran Accensi i els diputats Helena Martínez i Jordi Verdú han assistit a la col·locació de la primera pedra de la nova planta de l’equipament. L’acte ha estat presidit pel conseller Damià Calvet, que ha dit que l’obra suposarà una inversió de 18 M€ i estarà enllestida a l’estiu del 2021

DIVENDRES 31 GENER 2020

L’acte ha estat presidit pel conseller Damià Calvet, que ha dit que l’obra suposarà una inversió de 18 M€ i estarà enllestida a l’estiu del 2021

Els vicepresidents Jordi Latorre i Ferran Accensi i els diputats Helena Martínez i Jordi Verdú han assistit aquest divendres en l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova planta del Centre de Tractaments de Residus del Segrià (CTRMS) de Montoliu de Lleida, que ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Durant l’acte hi han intervingut, a més del conseller Calvet, l’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Guillamet, i el president del Consell Comarcal del Segrià i del Consorci de Residus del Segrià, David Masot. Calvet ha destacat que es tracta d’una infraestructura “molt important i llargament gestada”, i que suposa una inversió d’uns 18 milions d’euros que finançarà íntegrament l’Agència Catalana de Residus.

Una inversió, ha dit el conseller, que “ens ha d’esperonar a fer-ho encara millor a tots”, tant en l’àmbit de l’administració com particular, per tal d’aconseguir “incrementar el percentatge de recollida selectiva que fan els municipis del Segrià” i situar-lo a les quotes que marca la Unió Europea, que estableixen “un 50 per cent per aquest 2020” en el global del país, mentre que al 2018 va ser del 42 per cent.

Per la seva part, Jordi Latorre ha manifestat la satisfacció de la Diputació de Lleida pel fet que finalment pugui començar l’ampliació d’una infraestructura que és “una eina necessària” de cara al desenvolupament sostenible de les comarques de Ponent, un equipament que s’emmarca dins la línia de treball de la Diputació, que aposta pel “reciclatge i la producció dels mínims residus”.

Amb la inversió actual, el CTRMS de Montoliu, que va ser inaugurat l’any 2000, podrà gestionar un volum molt més elevat de residus i fer-ho d’una manera més eficient, ja que es preveu que tingui un disseny flexible i amb tecnologia modular que el faci fàcilment adaptable a les necessitats sense que calgui fer més inversions. Es preveu que les obres, que s’han iniciat aquest mes de gener, estiguin enllestides cap a l’estiu de l’any vinent, amb la qual cosa el centre ja estaria plenament operatiu.

Notícia publicada a diputaciolleida.cat

Montoliu de Lleida, 31 de gener de 2020