al contingut a la navegació Informació de contacte

Dades Generals

El municipi en xifres

Dades Generals

  • Característiques: Poble agrícola
  • Partit judicial: Lleida
  • Comarca: Segrià
  • Extensió en km2: 7.24
  • Altitud: 166
  • Habitants: 489
  • Distància a Lleida en km: 8 km

MONTOLIU_LLEIDA.jpg

Està situat al sector meridional del pla de Lleida i limita amb els municipis de Lleida al N, Albatàrrec a l’E, Alfés al SE, Sunyer al SW i Sudanell a l’W. S'estén al marge esquerre del Segre i s’allargassa vers el S fins a la riba dreta del riu de Set, que forma en part el límit sud-occidental. Travessen el sector planer proper al Segre el canal d’Urgell (que desguassa en aquest riu dins el terme), l’antiquíssima Séquia de Torres i el canal de Seròs.

És ací, a la zona al·luvial fèrtil propera al riu, on es localitzava tradicionalment el regadiu. La part meridional del terme, accidentada pels Tossalets (221 m), forma ja part del paisatge pròxim al de les plataformes garriguenques, tot i fruït d'un procés d'agrupació parcel·lària i la introducció de reg de suport actualment s'ha transformat majoritàriament en terrenys de regadiu.

Són partides de la zona d'Hortes Antigues les dels Sots, l'Horta, els Quadros i les Sortetes i l'Abellar; i de la zona d'antics secans les de la Coma, la Vall de Miret, les Gesseres, les Basselles, la els Plans, les Bogues, la Valleta, el Riuet, el Pla de Tabac, la Vall de Pinyol, els Tossalets, i les Solanes.

El terme comprèn el poble i cap de municipi de Montoliu de Lleida, la urbanització de l’Abellar i l’antic terme i despoblat de Tabac. La carretera N-230, procedent de Llardecans, Sarroca i Sudanell, passa pel N del poble. Travessa el sector meridional l’autopista AP-2, poc abans de la sortida que porta a Lleida, ja al terme d’Albatàrrec.