al contingut a la navegació Informació de contacte

6a Marxa de Tardor del Baix Set - 2022

L'edició d’enguany serà el 6 de novembre i el lloc de sortida i arribada serà a Montoliu de Lleida.

cartellp.jpg

Enguany recuperem plenament la normalitat en el format de la Marxa de Tardor del Baix Set, que es durà a terme el proper 6 de novembre a Montoliu de Lleida.

La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat, i en comparteix els principals objectius:
• Incentivar uns hàbits de vida saludables
• Donar a conèixer i posar en valor els espais de Ponent
• Promoure el valor dels productes agroalimentaris propis i propers.

La complexitat dels temps que vivim fa que l’actual edició de la Marxa l’encarem des de la consciència de la necessitat, més que mai, de fer esport i gaudir de l’oci.
En aquest sentit, i conscients de com ha afectat la crisi actual a bona part de la població, convidem els participants a ser també solidaris amb els segments de població més desafavorits, les persones dependents i els qui han de recórrer a entitats socials per poder menjar.  En el moment de fer la inscripció a la marxa podreu col·laborar de forma voluntària a recollir fons per a dues entitats referents en aquest sentit, ASPROS i el Banc d'Aliments.

Hem procurat adaptar l’activitat per fer-la el més plaent possible, en la vessant organitzativa cal destacar que:
• Duem a terme una segmentació de la sortida per rutes (la Milà Negre de 7:30 a 8:00; la Cigonya de 8:00 a 8:30; l’Esplugabous de 8:30 a 9:00 i la Puput de 9:00 a 10:00)
• Part dels avituallaments sòlids els donarem a la sortida, pel que es recomana als participants que duguin motxilla i got o cantimplora. Durant el recorregut hi haurà diversos punts d’avituallament, que variaran en nombre en funció de la llargada de la ruta.
• Enguany l’obsequi de la Marxa és una samarreta commemorativa.
• Com a novetat, per amenitzar la zona d’arribada a les 12:30 es durà a terme el Concert per la Pau amb el cantautor Massyl Aïta.

Els recorreguts
La ruta Puput (ruta blava), és un passeig agradable pels antics secans de Montoliu de Lleida, per comes i altiplans transformades recentment pels nous regadius, passant per la vall del Set, el Pla de Tabac i el Bosc dels Desitjos. Ruta pensada per aquells qui volen fer una estona de caminada i descobrir indrets nous. No presenta grans dificultats, i el seu recorregut és apte per a tot tipus de públic.
La ruta Esplugabous (ruta verda), amb un recorregut nou d’enguany, ens porta per paisatges d’antigues hortes i boscos de ribera, sempre a la vora de rius i canals, però centrant el seu recorregut en la Vall del Set, antics camins ramaders i on descobrireu patrimoni singular com el Pont de les Cinc Boqueres.
La ruta Cigonya (ruta groga), mostra la varietat de paisatges que van des d’hortes antigues i boscos de ribera de les terrasses baixes, amb el pas per la zona de l’Aiguabarreig Set-Segre, fins a les serres i altiplans de secà, de transformació més recent. D’exigència mitjana, és la ruta perfecta per als marxadors habituals i permet copsar les diferents tonalitats de la tardor en un mosaic de paisatges diversos.
La ruta Milà Negre (ruta vermella), és la més llarga i exigent, i travessa zones d’horta i de secà, de bosc i d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics de la zona, com el Tossal del Senyor de Sunyer, mirador espectacular sobre la vall del Set, i el Tossal Blanc de Tabac, amb excel·lents vistes de la plana de Lleida amb els Pirineus de fons.

Les inscripcions estan obertes online a la web de la Marxa i al portal d’Iter5.cat i presencialment també es poden fer als ajuntaments de Montoliu i Sudanell, del 30 de setembre al 3 de novembre, o quan s’arribi al màxim de 600 participants

Les acreditacions es duran a terme el mateix diumenge dia 6 a partir de les 7 del matí a la Sala del Ball de Montoliu de Lleida.

Volem donar a conèixer un espai alhora proper i potser no prou conegut, un espai de natura humanitzada, un paisatge d’ocres tardorals, un entorn de contrastos entre l’horta regada, el bosc de ribera i secans d’horitzons infinits, però també un paisatge de l’aigua, amb el Segre i el tram baix del Riu Set que dóna nom a la marxa, però també amb els canals de regadiu, veritables camins de l’aigua que han permès el desenvolupament agrari d’aquestes terres.

Podeu trobar més informació a la web: https://marxatardorbaixset.cat/